Lite reflektioner efter 3 poäng i Ascoli


Som jag tidigare påpekat kan jag se en viss mentalt förbättring hos spelarna sedan Guidolin tog över och det har visat sig vara nog så viktigt och kan komma att leda till många "extra" poäng framöver. Men, vad har hänt spelmässigt sedan Cagni fick stanna kvar hemma i Brescia en sen måndagskväll? Har det i det stora hela blivit bättre? Regntung plan idag visst, men man måste kunna kräva mer. Tre poäng idag och det är alltid det som räknas men vi måste prestera bättre om vi ska spela i Serie A nästa säsong. Man får inte glömma att Ascoli låg på 19:e plats innan matchen och saknade hela 5 viktiga spelare idag. Vi skapar inget och förtjänade inte att vinna idag där ett rättvist reslutat borde ha varit 0-0 i mitt tycke. Nu vann vi på nytt tack var firma Castellini på kanten och en Paponi på hugget och det är givetvis en styrka i sig, men frågan är om det kommer hålla i längden?


Några gillar Guidolin, andra inte. Som jag ser det är han firma Castellini och Paponi x2(Empoli och Ascoli) ifrån att vara ganska hårt kritiserad. Små marginaler kommer alltid spegla det högre serierna men frågan är om vi ska kunna fortsätta att räkna med att Paponi hoppar in och avgör matcher allt för ofta i framtiden. Vi måste skapa mer och Leon saknades idag men Honduranen har dragits med sin skada ändå sedan inledningen av serien och tränar sällan på veckorna så där har vi inget säkert kort. Pisanu åkte på en ny skada förra helgen. Börjar inte Lucarelli och Paloschi producera snart måste man se över anfallet i januari om de ekonomiska möjligheter finns. Lucarelli blir kvar minst till sommaren, vore en sensation om han lämnade för en konkurrent redan i januari.


Som spelare är dagens seger dom skönaste att ta men som supporter har man faktiskt varit med om skönare segrar. En klar skillnad mellan Guidolin och Cagni är att med Guidolin har vi i alla fall hoppet kvar... Poängen som räknas idag och nu är vi med i toppstriden. Livorno nästa.


Forza Parma!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0